Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Nuotrauka

Trečiąją dieną iš pat ryto visi Erasmus+ „Arthera“ dalyviai nuvyko į Oroslavje mokslo parką, esantį Zagorje regione. Šiame parke gausu mokslinių įrenginių, kuriuos išbandant praktiškai, galima lengviau perprasti fizikinius ir matematinius reiškinius, o naudojantis lauko muzikos instrumentais išgauti neįprastus garsus bei sukurti įvairias melodijas. Šį mokslo parką, savo tėvo žemėje, įkūrė du broliai.

Ketvirtąją dieną uoliai darbavomės repetuodami bendrą visų šalių muzikinį pasirodymą, į kurį buvo įtraukta daina, muzika, ritmas ir šokis. O po pietų keliavome į Zagrebo zoologijos sodą, kur ne tik apžiūrėjome ten gyvenančius gyvūnus ir paukščius, bet taip pat dalyvavome ir seminare apie gyvūnų ir paukščių skleidžiamus garsus. Šio seminaro metu turėjome galimybę iš arčiau susipažinti su gyvatėmis, o drąsiausieji išdrįso jas net paglostyti.

Paskutinė- penktoji diena Zagrebo mokykloje prabėgo nepastebimai greitai. Kiekviena šalis pristatė savo pasirodymus. Kazlų Rūdos „Saulės“ mokykla į savo ritmingą pasirodymą įtraukė ir kitų šalių atstovus.

Pirmojo projekto „Arthera“ mobilumo savaitę vainikavo bendras visų dalyvių pasirodymas. Kartu dainuodami, grodami, šokdami ir mušdami ritmą, atlikome muzikinį kūrinį, kurio metu jautėme bendrystę, draugystę, šilumą ir visus mus vienijančią muzikos galią. Ir atrodo visai neseniai, pirmadienį, susitikome visi svetimi, baikščiai žiūrėdami vienas į kitą, o šiandien, paskutinę dieną, spaudžiame tvirtai rankas vienas kitam ir tikimės, kad dar kada nors susitiksime.