Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

„Aukštaitijos gamtos ir kultūros lobynai“

Nuotrauka

Įgyvendindami Kazlų Rūdos savivaldybės vaikų ir jaunimo socializacijos projektą „Aukštaitijos gamtos ir kultūros lobynai“, ketvirtadienį, lapkričio 11 dieną, išvykome į Molėtų kraštą. Šį kartą mūsų tikslas – Ežerų žvejybos muziejus bei edukacija. Nutarėme dar pasižvalgyti ir po ežerais garsėjantį Labanoro regioninį parką. Pasirinkome Ščiūrio pusiasalį. Tai labai vaizdingas kyšulys tarp Juodųjų Lakajų ir Baltųjų Lakajų ežerų, dar vadinamas „Mažąja Kuršių Nerija Aukštaitijoje“. Keliavome įrenginėjamu pažintiniu taku aplink pusiasalį, gėrėjomės įspūdingais ežerų vaizdais, žaidėme interaktyvius žaidimus, radome saugomus ir į Lietuvos Raudonąją knygą įrašytus augalus. Sukorę aštuonis su puse kilometro įspūdingo tako, sėdome į mokyklinį autobusą ir išvažiavome į Mindūnus, Ežerų žvejybos muziejų. Čia maloniai mus sutiko muziejininkė ponia Alfreda. Ji papasakojo apie senovės aukštaičių buitį bei pagrindinį Molėtų krašto gyventojų verslą – žvejybą. Matėme senovinius luotus, ištrauktus iš ežero dugno, daugybę žvejybos įrankių, naudotų ir senovėje, ir dar ne taip seniai. Po muziejaus aplankėme A. Truskausko medžioklės trofėjų ekspoziciją.

O aukštaitiškos žuvienės gamybos edukacija nepaliko abejingo nei vieno. Išmokę gaminti pačią skaniausią žuvienę ir iki soties jos prisiragavę, daug pamatę, sužinoję ir išmokę, vėlai vakare grįžome namo.

Laukiame naujų įspūdžių iš būsimų Aukštaitijos lobynų tyrinėjimų ir pažinimų.