Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

„Neregėta Žemaitija“

Nuotrauka

Projektas „Neregėta Žemaitija“ finansuojamas iš Kazlų Rūdos savivaldybės biudžeto socialinės gerovės projektų finansavimo šaltinių. Projekto tikslas – atskleisti kitokias gyvenimo perspektyvas bei naujos veiklos galimybes siekiant socialinės atskirties įveikimo.

Supažindinant su projektu būsimus projekto dalyvius buvo pateikta vizualinė bei audio medžiaga. Auklėtoja Birutė Barkauskienė pateikė išsamią informaciją apie Žemaitijos istoriją, administracinį suskirstymą Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės laikais, Žemaitijos valdovus, regiono teritorijos priklausomybę tai LDK, tai vokiečių ordinams (net 8 kartus), tai žemaičiams turint visišką autonomiją. Turtinga Žemaitijos istorija su didžiausiais miestais, lankytinomis vietomis. Mokiniams paaiškinta Žemaitijos geografinė padėtis, Kazlų Rūdos (Suvalkijos) atžvilgiu, ypatumai lyginant su kitais Lietuvos regionais.

Buvo pristatyta Žemaitijos architektūra, mokyklos mokiniams pateikta vaizdinė medžiaga apie tai kokiuose namuose gyveno turtingi, pasiturintys ir mažažemiai Žemaitijos gyventojai, kaip atrodė sodybos, ūkiniai pastatai.

Mokiniai susidomėję analizavo žemaičių senovinės aprangos ypatumus, auklėtoja paaiškino, kuo skiriasi Žemaitijos ir kitų regionų gyventojų rūbai.

Buvo klausomasi žemaitiškų dainų.