Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Nuostabi Dzūkija

Nuotrauka

Saulėtą rugsėjo 27 d. popietę tęsiant projektą „Iš dzūkų lobių skrynios“ mūsų mokinukai lankėsi Dzūkijoje. Pirmiausia užsukome į Merkinės piramidę. Dzūkijos miškų apsupty esantis stiklinis kupolas, kurio viduje stovi trišonė piramidė vaikams paliko nepakartojamą įspūdį. Iš piramidės įkūrėjo Povilo Žėko lūpų išgirdome trumpą šios erdvės istoriją, klausėmės kupole atliekamų sakraliosios, liaudiškos bei Povilo kūrybos giesmių.
Iš piramidės nuvykome į Merkinę. Pirmiausia apsilankėme apžvalgos bokšte, kuris yra 26 m. aukščio. Įlipti į šį bokštą yra ką veikt – jis prilygsta devynių aukštų namui. Iš bokšto atsiveria įspūdingi Nemuno kraštovaizdžio draustinio vaizdai. Pabuvoję tarp žemės ir dangaus, pasigrožėję nuostabiais kvapą gniaužiančiais vaizdais, pasistiprinę karštu sultiniu ir sumuštiniais patraukėm prie Merkinės piliakalnio. Įkopę į 20 m. aukščio piliakalnį dar kartą grožėjomis nuostabia Dzūkijos gamta, bei Nemuno ir Merkio santaka. Kelionės pabaigai pasukome į Česukų km., kur Dzūkijos miško glūdumoje visai netoli Nemuno, įsikūrus „Pilnų namų bendruomenė“. Važiuojant mokiniams papasakojome kas yra „Pilnų namų bendruomenė“, koks šios bendruomenės misijos tikslas – kad turintis problemų žmogus, apsigyvenęs bendruomenėje, priimtų tikėjimą, pradėtų vaduotis iš priklausomybių ir rengtųsi sugrįžti į savarankišką gyvenimą arba pasišvęstų atliekamai tarnystei. Miško keliukas atvedė į sodybą, kurios centre stovi medinė bažnyčia. Užėjome į vidų, bažnyčioje meldėsi bendruomenės nariai, truputį pasimeldę, pabuvę su savo mintimis, tyliai išėjome į lauką. Mokiniai smalsiai apžiūrėjo bendruomenės teritoriją, kurioje gausu įvairių įdomių objektų: visus metus veikianti Jėzaus gimimo prakartėlė, Gyvybės angelo skulptūra, Angelų alėja ir daug įvairiausių skulptūrų, gėlynai ir kitos gamtos grožybės. Aplankę ypatingas Dzūkijos vietas laimingi ir keista visai nepavargę grįžome į mokyklą.