Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Lietuvos specialiosios olimpiados lengvosios atletikos čempionatas

Nuotrauka

Gegužės 9 d. įvyko Lietuvos specialiosios olimpiados lengvosios atletikos čempionatas. Čempionate dalyvavo beveik 200 atletų iš 22 Lietuvos mokyklų. Šie metai – ypatingi, nes neseniai minėjome Lietuvos 100-metį, o Specialusis olimpinis judėjimas švenčia 50-ąjį jubiliejų. Šia proga čempionato dalyvius sveikino Kazlų Rūdos meras Vytautas Kanevičius, LSOK prezidentas Zenonas Misiūnas ir Kazlų Rūdos PK viršininkas Marius Jakštas.

Tai policijos pareigūnus bei specialiosios olimpiados atletus vienijanti šventė, kurios tikslas – įtraukti, priimti kitokius, ypatingus žmones tarp mūsų visų, atpažinti jų skirtumus ir juos gerbti.

2013 m. pabaigoje Lietuvos Specialiosios olimpiados komitetas ir policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pasirašė bendradarbiavimo sutartį, kurioje pažymėjo, kad specialiosios olimpiados deglo nešimas bus pradėtas vykdyti ir Lietuvoje. Deglas uždegamas per Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto organizuojamus didžiausius renginius. Tai – tolerancijos, pakantumo, integracijos simbolis. O Vilties ugnis, kuri yra nešama visame pasaulyje, yra kaip sėkmės, meilės, įsipareigojimo simbolis tarp įstatymo vykdymo pareigūnų ir specialiosios olimpiados atletų.

Renginio metu visi dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti patį naujausią policijos automobilį, o Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnas Dainius Tamošaitis ir jo ištikimas pagalbininkas keturkojis Otas pademonstravo nusikaltėlių sulaikymo galimybes.

Lengvosios atletikos čempionato dalyviai buvo apdovanoti ne tik medaliais, bet ir marškinėliais, ant kurių pavaizduoti simboliai reiškia:

  • Giliukas – simbolizuoja, kad Kazlų Rūda yra įsikūrusi miškų apsuptyje.
  • Saulė – šilumos ir šviesos simbolis.
  • Policijos ženkliukas - simbolizuojantis bendradarbiavimą;
  • bei raudonas Specialiosios olimpiados simbolis.

Ši šventė suvienijo visus.

Esame dėkingi rėmėjams: Kazlų Rūdos savivaldybei, UAB VIP, Mocevičiaus firmai „Ginalas“ už pagalbą organizuojant lengvosios atletikos čempionatą.