Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Žygis pažintiniu miško taku

Nuotrauka

Spalio 10 d. visame Pasaulyje minima Pasaulinė psichikos sveikatos diena. Pagal Pasaulio Sveikatos Organizacijos apibrėžimą, psichikos sveikata yra emocinis ir dvasinis atsparumas, kuris leidžia patirti džiaugsmą ir ištverti skausmą, nusivylimą, liūdesį. Tai teigiamas gėrio jausmas, kuriuo remiasi tikėjimas savo bei kitų žmonių orumu ir verte.

Šia proga mūsų mokykloje buvo rengiamas žygis „Saugiai keliauk, sportuok, pažink“ pažintiniu miško taku. Pasivaikščiojimo miške metu, žygio dalyviai ne tik turiningai praleido dieną, bet ir turėjo gerą progą susipažinti su mūsų miško flora ir fauna, prisiminti mūsų krašto istoriją, įvertinti miškininkų atliktą darbą, įrengiant poilsio zonas miške. Žygio dalyviai atkreipė dėmesį į gerą „Pažintinio miško tako“ objektų išdėstymą bei išsamią informaciją stenduose. Pasiekus galutinį žygio tašką, „Gyvatynės“ poilsiavietę, vaikai nudžiugo pamatę sūpynes bei gražiai įrengtą pavėsinę. Taip pat dalyvių laukė uždegtas laužas, kuriame kepėme bulves, o įvairūs sportiniai žaidimai, azartiškos varžybos bei paslėpto lobio paieška visus įtraukė į emocijų sūkurį.

Pilni gerų emocijų ir įspūdžių žygio dalyviai linksmi grįžo į mokyklą.

Parengė:
T. Volkovienė
I. Kolkatova