Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Žmogaus saugos diena „Būkime saugūs, kad būtume sveiki“

Nuotrauka

Birželio 4 dieną Kazlų Rūdos specialiojoje mokykloje vyko netradiciniam mokinių ugdymui skirta žmogaus saugos diena, kurioje dalyvavo visa mokyklos bendruomenė. Tokia diena - tai įžanga į saugią vasarą.

Į renginį atvyko Kazlų Rūdos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus specialistė Viktorija Siaurusevičiūtė ir Lietuvos policijos simbolis - Amsis bei Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektorė Ilona Barauskienė.

Policijos skyriaus specialistė demonstravo mokiniams žmogaus saugos mokomuosius filmukus apie saugų elgesį kelyje, gatvėje, reikalavimus dviračių vairuotojams. Amsis aiškino vaikams, kad tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Policijos specialistai sakė, kad nesilaikymas saugaus eismo keliuose reikalavimų gali sukelti skaudžias ir nepataisomas nelaimes.

Priešgaisrinės priežiūros inspektorė pasakojo vaikams apie saugumą buityje, kaip reikia saugiai elgtis su degtukais, žvake, buitiniais elektros prietaisais, dujomis. Buvo demonstruojamos skaidrės, kuriose atsispindėjo neatsargaus elgesio su ugnimi priežastys, pasekmės. Mokiniai stebėjo mokomuosius filmukus „Elektra namuose“, „Gaisro priežastys“, „Gaisras gamtoje“, „Saugus elgesys vandenyje“.

Vaikai ir mokytojai atliko užduotis, atsakinėjo į klausimus, aptarinėjo plakatus: „Griūties pavojai“, „Pasklido pavojinga medžiaga“, „Mums gresiančios nelaimės“, „Kas ir kaip informuos“.

Diena praėjo labai įdomiai ir prasmingai. Mokiniams buvo ypač įdomu, nes jie patyrė smagių, saugių akimirkų ir sužinojo daug naujo. Todėl mokiniai su pasididžiavimu gali pasakyti, kad žmogaus saugos diena nebuvo praleista tuščiai: ji suteikė neįkainojamą pažinimo džiaugsmą. Žinių mokiniai gavo tikrai daug. Belieka tikėtis, kad jos padės saugiai praleisti vasaros atostogas, išvengti nelaimingų atsitikimų.

Žmogus gyvena nuolatinių pavojų ir tragiškų įvykių apsuptyje. Norint jų išvengti arba kiek sumažinti jų kilimo tikimybę ir padarinius, reikia mokytis - reikia mokytis juos atpažinti, saugotis, nepasiduoti panikai, imtis atitinkamų veiksmų ir veikti. Viso to mokomasi jau nuo mažų dienų.

Labai dėkojame policijos specialistams ir priešgaisrinės priežiūros inspektorei už išsamiai ir vaizdžiai perteiktas temas.

Mokytojos
Janina Simanavičienė ir Rita Danilevičienė