Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Žinios - mūsų stiprybė

Nuotrauka

Rūkymas, alkoholio, narkotinių medžiagų vartojimas, neabejotinai yra baisiausia viso pasaulio žmonių sveikatą bei gyvenimus žalojanti rykštė. Kaip apsaugoti augančią kartą nuo žalingo šių medžiagų poveikio, daugybę metų galvas suka viso pasaulio specialistai. Nepaisant titaniškų pastangų, ši problema, su kiekviena augančia karta, rodos tampa vis aktualesnė, rūkalių amžius vis jaunėja. Tačiau ginklų sudėti specialistai nesiruošia, nes apsaugojus nors ir vieną vaiką, nuo rūkymo, stikliuko kilnojimo – tai jau didelis laimėjimas, turėsiantis teigiamą įtaką to vaiko, jo būsimų vaikų sveikatai ir visos visuomenės gerovei.

Š. m. vasario 20 dieną, mūsų mokykloje, jau nebe pirmą kartą, lankėsi Marijampolės visuomenės sveikatos biuro atstovas Mantas Čėsna. Charizmatiškas specialistas geba sudominti vaikus, paprastai bei įdomiai pasakodamas apie psichoaktyvių medžiagų daromą žalingą poveikį žmogaus, o ypač vaikų sveikatai. Mokiniai aktyviai įsitraukė į dikusiją, atsakinėjo į klausimus, dalinosi patirtimi. Susitikimo pabaigoje, mokiniai turėjo galimybę pasitikrinti savo žinias dalyvaudami “Protų mūšio” kovose. Teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti prizais.

Dėkojame Mantui už naudingą bei įdomų susitikimą!

Parengė:
Tatjana Volkovienė
Ingrida Kolkatova