Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Sveikatos popietė „Ką žinome apie vaisius ir daržoves?“

Nuotrauka

Rugsėjo 17 d. mūsų mokykloje vyko Sveikatiados projekto pasiūlyta šventė „Ką žinome apie vaisius ir daržoves“. Renginio tikslas buvo populiarinti vaisių ir daržovių vartojimą, ugdyti teigiamą nuostatą į kasdienę šviežių daržovių ir vaisių vartojimo naudą kiekvieno žmogaus organizmui. Šventei buvo ruošiamasi iš anksto: mokiniai gamino įvairius darbelius, floristines kompozicijas iš vaisių ir daržovių, kūrė ketureilius, pamokose buvo akcentuojama šviežių vaisių ir daržovių nauda.

Šventėje dalyvavo visi. Susirinkę salėje prie rudens gėrybėmis nuklotų stalų, dalyviai pristatė atliktus namų darbus. Kiekviena grupė pristatė pasirinktą temą, kaip ir pridera pradėjome nuo sveikatos piramidės pagrindo – vandens, toliau prisistatymą tęsė ir visus vaišino morkomis, obuoliais, moliūgais, gardžia duonele ir įvairiomis daržovėmis virtę šventės dalyviai. Atlikę namų darbus, šventės dalyviai buvo pasiruošią mokytis. Visos grupės dalyvavo, visuomenės sveikatos priežiūros specialistės ir psichologės paruoštoje viktorinoje „Ką mes žinome apie vaisius ir daržoves?“. Atsakinėdami į klausimus sužinojo, kad pomidoras, moliūgas ir arbūzas yra uogos, kuris vaisius ir daržovė turi daugiausia vitamino C ir kodėl svarbu valgyti daug vaisių ir daržovių. Taip pat išsirinko savo mėgiamus vaisių ir daržovę jais tapo obuolys ir agurkas. Pasukus galveles šventės dalyviai pristatė antrą namų darbą dalyvaudami ketureilio konkurse. Manome, kad šventės tikslas buvo pasiektas, dalyviai sužinojo, kad sveikai gyventi yra smagu, ir kiekviena grupė gavo dovanų.