Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Kazlų Rūdos savivaldybės specialiųjų pedagogų ir logopedų geroji darbo patirtis Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje

Nuotrauka

Birželio 9 dieną specialiųjų pedagogų ir logopedų metodikos būrelio nariai lankėsi Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje, domėjosi, kaip ten organizuojamas specialiųjų poreikių mokinių ugdymas, susipažino su specialiųjų pedagogų veikla. Gelgaudiškio specialiosios mokyklos direktorė Birutė Navikienė pristatė kiek specialiųjų poreikių mokinių ugdoma mokykloje, kokie specialistai teikia jiems pagalbą. Įdomu buvo susipažinti su mokyklos erdvėmis, pamatyti klases, sporto salės įrangą, apžiūrėti Neįgaliųjų dienos užimtumo centrą. Pokalbio metu, dalinosi gerąja darbo patirtimi, aktualiais specialiųjų pedagogų ir logopedų darbo klausimais.

Metodikos būrelio nariai aplankė Gelgaudiškio dvarą ir pažintinį taką. Dalyvavo teatralizuotoje ekskursijoje. Pamatė medžiotojus, klausėsi jų porinamų istorijų, pūtė į medžioklinį ragą, šaudė iš medžioklinio šautuvo, ragavo medžioklės vaišių. Eidami toliau stabtelėjo prie Asesoriaus kapo: sužinojo, kad šioje vietoje dėl savo mylimojo mirties vis dar vaitoja nelaimingoji Mortelė ir graudžiai verkia žąsis praganiusi maža piemenaitė… Velnio kalne linksminosi su ponais, ragavo zanavykiškos giros. Nariai grožėjosi puikiomis alėjomis, augalais, medžiais. Gelgaudiškio dvaro rūmai yra apsupti tikrai gražaus senojo parko, kuris apipintas visokiausiomis legendomis.

Specialiųjų pedagogų ir logopedų
metodikos būrelio pirmininkė
Janina Simanavičienė