Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą

Nuotrauka

2013-aisiais pažymime ne tik Sveikatingumo metus, šiais metais sukanka 20 metų, kai Lietuva prisijungė prie Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo, kuriam priklauso ir mūsų mokykla.

Pagrindinis sveikatą stiprinančių mokyklų tikslas – stiprinti moksleivių sveikatą, gilinti sveikatos žinias ir įgūdžius, bendromis mokytojų, medikų, šeimos ir visuomenės pastangomis kurti integruotą, viską apimančią sveikatos stiprinimo ir ugdymo sistemą per vaikų ugdymo institucijas.

Sveikatos apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijos, Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centras bei Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras dar šių metų vasario mėnesį pakvietė Lietuvos savivaldybes ir sveikatą stiprinančių mokyklų bendruomenes įsitraukti į nacionalinį renginį ”Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą”. Organizatorių sumanymas – nuotaikingais bei kūrybingais viešosiose erdvėse organizuojamais renginiais, atkreipti visuomenės dėmesį į sveikatą stiprinančių mokyklų veiklą, pristatyti svekatos puoselėjimo pasiekimus sveikatą stiprinačiose mokyklose, paskatinti jų plėtrą šalyje.

Organizatorių paraginti, prie šios akcijos nusprendė prisijungti ir mūsų mokyklą. Balanžio 24 dieną, kartu su nuolatiniais mūsų draugais, Kazlų Rūdos savivaldybės sporto centro komanda, kurią sudarė: sporto centro direktorius Gintaras Arminas, direktoriaus pavaduotojas Giedrius Gorianovas bei metodininkė Juratė Kamičaitienė, K.Griniaus gimnazijos stadione, surengėme pavasarinę sporto šventę, į kurią pakvietėme Kazlų Rūdos savivaldybės švietimo įstaigų vaikus ir jų mokytojus. Nors numatyta varžybų diena išaušo labai vėjuota, tai nesutrukdė „Sveikatos ir sporto bangai“ užlieti Kazlų Rūdos pagrindinės, pradinės, specialiosios mokyklų, „Elmos“ progimnazijos ir pačius mažiausius šventės dalyvius lopšelio-darželio „Šypsniukas“ sportininkus. Šventės dalyviai azartiškai varžėsi aštuoniose nuotaikingose rungtyse. Smagios sporto šventės akimirkos į sūkurį įtraukė ne tik dalyvius, bet ir sirgalius, suartino skirtingo amžiaus ir pajėgumo mokinius. Nugalėjo draugystė!

Džiugu, kad mūsų šventės akimirkas atvyko įamžinti ir dalyvius pasveikinti Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro atstovai.

Sveika gyvensena, sportas, judėjimas – kūrybinga ir smagi mūsų kasdienybė!

Dėkojame organizatoriams už šaunią idėją visiems kartu draugiškai pasimankštinti. O kad buvo tikrai smagu, žvilgtelėkit į mūsų linksmus veidus!

Parengė: Tatjana Volkovienė, Ingrida Kolkatova.