Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

„Širdys vilčiai plaka“

Nuotrauka

Šių metų gegužės 15d. mūsų mokyklos teatro trupė „Žaidžiame teatrą“ kartu su mokytojomis Livija Margeliene ir Audrone Pranskevičiene vyko į Panevėžį, į XVII-tą tarptautinį neįgaliųjų teatrų festivalį „Širdys vilčiai plaka“.

Mūsų mokyklą pirmą kartą festivalyje atstovavo jaunieji aktoriai: saulytė - Greta ir draugiškas drugelis – Vaidas, saulės spindulėlis – Emutė ir vabalas – Redas, bailioji boružėlė – Erika ir darbščioji skruzdėlytė – Aurelija. O Gytis ir Iveta – muzikinis duetas, kurie padėjo jauniesiems aktoriams, kad jų balsai, jų dainos skambėtų garsiai, gražiai ir aiškiai.

Festivalyje dalyvavo teatro trupės iš Molėtų ir Panevėžio, Rygos ir Pasvalio, Akmenės ir Utenos, Kėdainių ir Raseinių. Šių metų festivalio tema – PASAKA.

Mūsų mokyklos trupė vaidino pasaką „Saulės zuikučio kelionė į pavasarį“.

Festivalis vyko Panevėžio muzikiniame teatre. Renginio organizatoriai – Panevėžio specialioji mokykla. Jaunuosius aktorius sveikino mokyklos direktorius, miesto administracijos direktorė, įvairių organizacijų atstovai.

Panevėžio spec. mokyklos teatro studija „Krantukas“.
Pasaka „Vištytė ir gaidelis“.

Festivalis prasidėjo 10 val. ryto ir tęsėsi visą dieną. Žiūrovų salėje netrūko nei prieš pietus, nei po pietų. Visos trupės buvo apdovanotos ne tik padėkos raštais, maloniomis smulkmenomis, bet ir įvairiais skanumynais.

Sugrįžome, žinoma, pavargę, tačiau linksmi, su šypsenomis veiduose. Ir svarbiausia, pasisėmę gerosios, kūrybinės patirties.

Muzikos mokytoja Audronė Pranskevičienė