Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Pirmoji Komunija

Nuotrauka

Pirmoji Komunija... Tai pati tyriausia ir gražiausia baltoji šventė po Krikšto.
Gražiausia man, kai skleidžiasi, pražysta gerumu Žmogaus širdis, ir šypso neklastingos akys...
Ir vėl gyvenimo grožiu tikėt imu, kai liejas atlaidumo upės plačios,
Taip dieviškai išmokusios mylėti, ir prie Aukštybių vartų pakylėti.

R.Chabarina

Gegužės 23-iosios popietę Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos jaunieji parapijiečiai bei jų tėveliai, globėjai ir artimieji susirinko į Pirmosios Komunijos šventę. Prieš Šv. Mišias vaikai atliko pirmąją savo gyvenime išpažintį. Pasipuošę berniukai ir princesėmis virtusios mergaitės su žvakelėmis rankose išsirikiavo priešais bažnyčią. Su didele meile juos palaimino tėveliai, globėjai, mokytojai. Klebonas pasitiko vaikučius ir atvedė juos prie altoriaus. Prasidėjo Šv. Mišių apeigos, kurių metu vaikučiai į savo jaunas širdeles pirmą kartą priėmė Komuniją. Ši diena - didelė šventė jų gyvenime. Jiems priklausė dėmesys, meilė ir Dievo palaiminimas. Viena mergaitė ne tik priėmė Pirmąją Komuniją, bet ir Krikšto Sakramentą. Krikštamote tapusi Kalvarijos savivaldybės vaikų laikinosios globos namų auklėtoja Daiva Buselienė, kaip tikra krikštamotė, po iškilmių vaišino visus tortu ir skruzdėlynu.

Pirmosios Komunijos teikimo ceremoniją Kazlų Rūdos parapijos klebonas Renaldas Janušauskas atliko labai nuoširdžiai, kad tokį iškilmingą momentą kiekvienas ilgai prisimintų. Pasveikinęs vaikus, klebonas jiems linkėjo būti dorais, sąžiningais ir nuolat praktikuojančiais katalikais.

Po iškilmių jaunieji katalikai, jų artimieji, mokyklos bendruomenės nariai dalyvavę Šv. Mišiose, įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Dėkojame tikybos mokytojai Aušrai Kudžmaitei ir Kazlų Rūdos parapijos klebonui Renaldui Janušauskui už puikią Pirmosios Komunijos šventę bei skanias vaišes po jos.