Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Molio terapija

Nuotrauka

Molio terapija ramina, harmonizuoja ir išlaisvina kūrybines galias. Kad iš beformės molio masės užgimtų realus gaminys, vaikų vadinamas „molio stebuklėliu“, prie jo reikia prisiliesti ne tik rankomis, bet visa savo jausmų ir nuotaikų palete.

Keramika – pati natūraliausia ir prieinamiausia meno sritis, ugdanti vaiko saviraišką bei estetinį suvokimą. Mokytoja Nijolė Buslienė įsitikinusi, kad kiekvienas žmogus yra kūrėjas, o pati kūryba gali būti „įvilkta į skirtingus rūbus“. Ji siekia, kad specialiųjų poreikių vaikai suvoktų ir pajustų savo kūrybinę ugnelę. Darbinio ugdymo klasės mokiniai turi galimybę prisiliesti prie gyvo, natūralaus molio, pajusti jo plastiškumą ir suteikti jam sumanytą formą. Jie mokosi keramikos subtilybių, patiria gerų emocijų. Mokiniai susipažino su įvairiais gaminiais iš molio, įrankiais, darbo procesu, keramiko specialybe. Mokytoja atsižvelgia į mokinių individualius gebėjimus, lavina lytėjimo, regėjimo pojūčius, sensorinius gebėjimus. Lukas išmoko kočioti molį, padaryti skylutes, mažas detales, kurias jau geba priklijuoti prie molio. Agnė geba nulipdyti puodelį, dubenėlį, juos išglazūruoti ir paruošti deginimui. Ji jau ateina į klasę su naujomis mintimis. Mokiniai džiaugiasi, kad jau geba pagaminti savo sugalvotą darbelį. Jų darbeliai buvo eksponuojami Kazlų Rūdos kultūros centro parodoje „Gija“. Lankytojai džiaugėsi vaikų sukurtais darbeliais iš molio.

Keramika – lašas mūsų istorijos, išlikusios iki šių dienų.

Mokytoja
Janina Simanavičienė