Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Kovo 11-sios minėjimas

Nuotrauka

Gražią saulėtą kovo 8-sios dieną, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą – Kovo 11-ąja, mūsų mokyklos mokiniai, kartu su mokytojomis ir auklėtojomis dalyvavo akcijoje – „Graži mūsų šeimynėlė šiandien susirinko...“.

Kiekviena klasė, mokytojoms padedant, pūtė geltonus, kaip saulė, balionus. Nuo pačių mažiausių iki vyriausių mokyklos mokinių, prisipūtė daugybe ryškių balionų, draugiškai ir su šypsenomis žingsniavo į Kazio Griniaus gimnazijos stadioną. Kuriame, kartu su kitomis Kazlų Rūdos mokyklomis bei darželiu, stodami į didelius ratus sudarė Lietuvos valstybės vėliavą.

Su šokiais ir dainomis paminėję Lietuvos vardo dieną, pasirengėme sutikti grįžtančius bėgikus, kurie pagerbę Prezidento atminimą prie paminklo, plevėsuojant vėliavoms bėga vienuolikos kilometrų  kelią į Kazlų Rūdą. Nors oras buvo žvarbokas, bet mūsų mokyklos mokiniams nuotaikos jis nesugadino. Sutikę bėgikus ir juos pasveikinę, šurmuliuodami grįžo į mokyklą.

Rengiamos tokios akcijos tik dar vienas įrodymas, kad tai puiki pilietiškumo pamoka ne tik jaunimui, bet ir suaugusiems, įrodymas, kad tautines šventes galima švęsti  linksmai ir džiaugiantis laisve.

Parengė mokytoja Loreta Baltutytė