Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projektas „Saugus, kai žinau!“

Projekto pradžia: 2011m. 09 mėn., projekto pabaiga: 2011m. 12 mėn.

Programos dalyviai – sutrikusio intelekto vaikai iš nepilnų, asocialių šeimų dažnas jų susidūręs su alkoholio bei tabako poveikiu, gyvenantys sunkiomis materialinėmis sąlygomis, linkę valkatauti, nelankyti mokyklos. Ši programa turi padėti moksleiviams suvokti, koks pavojus jų laukia, pradėjus svaigintis, kad ir pačiais nekalčiausiais kvaišalais. Programoje numatytos veiklos priemonės skatins plėtoti įvairias moksleivių laisvalaikio praleidimo formas ir būdus, ugdys bendruosius gyvenimo įgūdžius.

Siekiant atitraukti socialiai ir pedagogiškai apleistus vaikus nuo neigiamo socialinės aplinkos poveikio, organizuojant įvairius sportinius renginius, varžybas, vaikų aerobikos grupės užsiėmimus, optimaliai išnaudosime mokyklos sporto aikštyną, sporto salę.

Prevencijos priemonės bus skirtos pateikti kuo tikslesnę ir gausesnę informaciją, kaip atsispirti socialiniam spaudimui vartoti narkotines ir kitas priklausomybę sukeliančias medžiagas, tvirtai pasakyti ,,NE‘‘. Svarbiausia ugdytiniams ne tik pateikti informaciją apie narkotikus, jų poveikį, bet ir pakeisti mokinių nuostatas, didinti jų psichologinį atsparumą, puoselėti psichologinę brandą, tikintis, kad ateityje tai užkirs kelią įvairiems asmenybės sutrikimams, socialinėms disfunkcijoms, taip pat ir svaiginimuisi alkoholiu, tabaku ir kitomis narkotinėmis medžiagomis.

Š.m. rugsėjo 22 d. įvyko rudens sporto šventė “Sportuok – atsisakyk žalingų įpročių.” Rudens šventė vyko prie “vokiškų” kalnų, šventėje dalyvavo visi mokyklos mokiniai ir mokytojai.

Mokiniai turėjo įveikti įvairias sportines užduotis, kliūtis, estafetes.

Mokiniai mėtė kamuolį į lankus.

Mokiniai mėtė kankorėžius į balionus, kas daugiau susprogdins balionų.

Komandų laimėti prizai buvo paslėpti miške. Kiekviena komanda pagal nurodytą brėžinį turėjo rasti jiems skirtą prizą. Visi grįžome į mokyklą turtingi įspūdžiais, laimingi, linksmi ir apdovanoti.