Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Pėsčiųjų žygiai tęsiasi!

Nuotrauka

Kad išvyka būtų turiningesnė, nutarėme susipažinti su Aukštaitijos lankytinomis vietomis. Visų pirma pėsčiomis apžygiavome Pabradės miestelį, kuris yra išsidėstęs ant vaizdingo, pačia švariausia upe nominuotos, Žeimenos kranto. Miestelio skvere susipažinę su svarbiausiais Pabradei istoriniais įvykiais, grožėjomės aukštai ant kalno pastatyta įspūdinga bažnyčia. Bene didžiausią įspūdį paliko įmonės „Intersurgical“ pastatai ir teritorija. Žeimeną kirtome pėsčiųjų tiltu, o vėliau, padedant vietos gyventojams pačiame miesto gale suradome dar sovietų kariškių įrengtą „beždžionių“ tiltą, kuriuo tojau pat pasinaudojome ir linguodami kirtome Žeimeną dar kartą. Beje, beieškant tilto Tautvidas su Modestu įsigudrino pririnkti ir baravykų!

Sėdę į autobusą pasukome namų link, tiesa su sustojimu. Mūsų tarpinė stotelė – Dūkštos ir Dūkštos pažintinis takas. Tai ganėtinai sudėtingas, daug pastangų reikalaujantis, tačiau labai įdomus maršrutas. Ne veltui takas reklamuojamas kaip „tūkstantis laiptelių upės pakrantėmis“.

Atsidūrus ledynų pakraštyje šiai teritorijai teko atlaikyti didžiulius tirpstančių ledynų vandens srautus. Būtent ledynai paruošė Dūkštai vaizdingą slėnį, kuriuo ji skuba į Nerį. Savo kelyje ji sutinka tris piliakalnius ir senovės gyvenvietę, kurie liudija apie čia gyvenusius žmones jau nuo seniausių laikų. Taigi, sėkmingai įlipę Bradeliškių, Kamarzinų ir Buivydų piliakalnius, pasigėrėję įspūdingomis atodangomis, apkabinę šventąjį Daubų ąžuolą, sėdome į autobusą ir patraukėme namo. Žingsniamačių duomenimis, įveikėme mažiausiai kaip po 15,4 kilometro.