Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Programa „One Team“ kartu su Kauno „Žalgirio“ klubo nariais tęsiasi

Nuotrauka

„Saulės“ mokyklos mokiniai nuolat dalyvauja LSOK organizuojamuose sporto renginiuose bei projektuose. Šiais mokslo metais jau antras mokyklos mokinių ketvertas dalyvauja tęstiniame Kauno “Žalgirio” klubo, kartu su „Specialiosios Olimpiados“ organizacija vykdomame “One Team” projekte. Negalią turinčių žmonių integracija į visuomenę Lietuvoje – dar vis labai opi problema. Dažnai tai būna abipusis barjeras – negalią turintys žmonės dažnai bendrauja savo uždarame rate, nemoka ar nedrįsta bendrauti su nepažįstamais žmonėmis, tad jaučiasi atstumti visuomenės. Iš kitos pusės – visuomenė dėl šių priežasčių taip pat sunkiai priima kitokius žmones, bijo prieiti, nežino kaip elgtis ir galiausiai – jų vengia. Kauno „Žalgiris“ programą vykdo jau septintąjį sezoną. Visos Europos mastu vykdomas projektas, kuriame dalyvauja Eurolygos krepšinio klubai, nuolatos susilaukia palankių atsiliepimų iš organizatorių bei dalyvių.

„One Team“ programos esmė – socialiai jautrių bendruomenių ugdymas per krepšinio žaidimą, skatinant visada siekti aukščiausių ir prasmingų tikslų. Greta to – ypatingą svarbą turi ir integracijos į visuomenę problema.. Vieni didžiausių iššūkių šių metų „Žalgirio“ programos dalyviams – bendravimas su nepažįstamais žmonėmis ir viešas kalbėjimas. Kiekvieną trečiadienį mūsų sportininkai važiuoja į Kauną, „Žalgirio“ areną, kur treniruojasi su legendinio Kauno „Žalgirio“ klubo nariais. Treniruotėse dalyvauja tiek „Žalgirio“ trenerių štabo, tiek dublerių komandos, tiek Kauno “Žalgirio” futbolo klubo žaidėjai. Vykdant programą ne tik žaidžiamas krepšinis, įvairūs komandiniai žaidimai, bet ir kalbama jaunuoliams aktualiomis temomis. Kalbėdami apie labiausiai patinkančią programos veiklą vaikai išskiria komandinį darbą. Jo metu dalyviai išmoksta susikalbėti tarpusavyje, sutelkti dėmesį į tikslą, susipažįsta su naujais žmonėmis, mokosi jais pasitikėti. Pats geriausias įrodymas, jog projektas yra sėkmingas – vaikų šypsenos ir noras dalyvauti veikloje.