Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Ekskursija į Žemaitiją

Nuotrauka

Spalio 24 dieną grupė „Saulės“ mokyklos mokinių geltonuoju autobusu pasuko dar kartą į Žemaitiją. Šį kartą mūsų dėmesį patraukė arčiausiai mūsų esanti Žemaitijos dalis, jos pietrytiniame pakraštyje esantis Jurbarko kraštas. Pirmiausia apsilankėme Jurbarko krašto muziejuje, kur ne tik susipažinome su Jurbarko miesto, Jurbarko dvaro praeitimi, buvusiais valdytojais, pokario metais, bet ir dalyvavo edukacinėje programoje „Viduramžiai prie Nemuno“.

Edukacinėje programoje mokiniai Jurbarko krašto muziejaus „Viduramžių kovų su kryžiuočiais panemunių medinėse pilyse“ ekspozicijoje ir edukaciniame kambaryje, kuriame yra medinės pilies maketas, žiūrėdami animacinį filmą, supažindinti su viduramžių kovų su kryžiuočiais istorija Jurbarke, riterių amunicija, ginklais, vėliavomis.

Praktinėje dalyje mokiniai apsivilko Lietuvių ir kryžiuočių aprangas, paėmė ginklus, imitavo riterių kautynes. Gamino suvenyrą iš molio.

Kita stotelė – Panemunių regioninio parko direkcija Šilinėje. Čia, pasitelkus ekspoziciją, ekskursantai susipažino su senaisiais Nemuno amatais: sielių pynimu ir plukdymu, žvejyba ir žvejybos įrankių gamyba, laivyba ir laivadirbyste, kėlimu per Nemuną bei upės – vandens kelio priežiūra. Pamatėme ir pačiupinėjome autentiškus senuosius amatininkų įrankius. Buvo rodomi filmukai apie medinės Nemuno valties statybą tradiciniais laivadirbio įrankiais ir plukdomojo tinklo gamybą. Modernioje bei unikalioje ekspozicijoje "Nemunas ir gyvenimas prie jo" naršėme išmaniuose terminaluose, perėjome per sielius, išgirdome panemunės gyvūnus bei paukščius, plaukėme valtimi, sprendėme užduotis apie gamtą, piešėme paveikslėlius.