Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Mūsų mokyklos futbolo komanda tarptautiniame jungtinio futbolo turnyre

Nuotrauka

Birželio 27–29 dienomis Kaune vyko Specialiosios olimpiados organizuojamas tarptautinis jungtinio futbolo turnyras, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Turnyre dalyvavo 8 komandos: iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Danijos, Slovakijos ir jungtinė tarptautinė bei mūsų Kazlų Rūdos „Saulės“ mokyklos mokiniai.

Jungtinis futbolas – tai ypatingas žaidimas, kuris vienija sportininkus, trenerius, visuomenę, skatina tarptautinį bendravimą ir bendradarbiavimą. Siekiama, kad mokiniai tobulėtų kaip sportininkai, futbolo mylėtojai. Turnyro Kaune metu iš pradžių komandos žaidė kvalifikacines varžybas, kurias stebėjo futbolo profesionalai. Po jų 16–26 metų dalyviai pagal žaidimo lygį buvo suskirstyti į dvi grupes, siekiant išlaikyti vienodą pajėgumą. A grupėje žaidė  Lietuvos, Latvijos, Slovakijos ir jungtinė tarptautinė ekipa, B grupėje - Estijos, Kazlų Rūdos, Ukrainos, Danijos komandos. Finale dėl I ir II vietų A grupėje rungtyniavo Lietuvos ir jungtinė tarptautinė komandos, dėl III vietos – Latvijos ir  Slovakijos ekipos. Dėl I ir II vietų B grupėje žaidė Kazlų Rūdos ir Estijos komandos, dėl III vietos – Danijos ir Ukrainos  komandos.

B grupės komandos išsirikiavo tokia tvarka: I vieta – Kazlų Rūdos „Saulės“ mokykla, II vieta – Estija, III vieta – Danija.

A grupė: I vieta – jungtinė tarptautinė komanda, II vieta – Lietuva, III vieta – Slovakija.

Lietuvos šimtmečiui skirto turnyro nugalėtojai apdovanoti specialiai šiai progai kurtais medaliais ir atributika.