Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Projektas „Ekologiškas mokomasis daržas“

Nuotrauka

Projekto idėja:

Suprojektuoti ir sukurti daržo lysves, prieskoninių augalų „sienelę“, kuriose mokiniai su mokytojų pagalba sės, sodins ir ekologiškai augins įvairias daržoves bei prieskoninius augalus.

Projekte dalyvavo 8 – 9 lavinamosios klasės ir socialinių įgūdžių klasės mokiniai.

Mokiniai į daržo sodinimo veiklą įsitraukė nuo pat pirmųjų darbų. Daugeliui tai buvo nauja patirtis. Kai kurie mokiniai pirmą kartą gyvenime rankose laikė pjūklą, plaktuką, darė lysves daržui, ruošė žemę daržovių sėjimui, sodinimui. Mokiniai kurdami ekologinį daržą patyrė teigiamų emocijų, išmoko dirbti komandoje, vienas kitam padėti.

Mokiniai įveikė nerimą, kartais net pyktį „man nepavyks“, „aš nesugebėsiu“, išmoko rūpintis daržovėmis bei gėlėmis. Mokiniai suprato, jog norint, kad daržovės užaugtų, jas reikia laistyti, ravėti, prižiūrėti. Dekoruodami lysves, mokiniai ugdė kūrybiškumo jausmą. Na, o atėjus rudeniui, beliko daržoves ir prieskoninius augalus nuimti, juos apdorojus pagaminti ir suvalgyti. Pagrindinis šio projekto tikslas buvo supažindinti ir padėti moksleiviams formuoti sveikos gyvensenos įgūdžius ekologiškai auginant daržoves ir prieskoninius augalus, didinti informatyvumą, veikiant jų nuostatas ir elgesį.

Tikime, jog mokiniai, praktikos metu įgytas žinias apie ekologiją bei daržo sodinimą parsineš ir į namus.

Mokytojos:
Loreta Papečkienė
Aušra Kudžmaitė