Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

„Būkime saugūs, kad būtume sveiki“

Nuotrauka

Gegužės 31 d. mokykloje vyko Žmogaus saugos diena-įžanga į saugią vasarą.

Vasara-tai pats smagiausias metų laikas, kuomet laukia atostogos, draugai, gamta ir pramogos. O, kad atostogauti būtų smagu ir, svarbiausia saugu. Vanduo-puiki pramoga ir poilsis, tačiau jame slypi daug pavojų. Vasara-kelionių metas, keliaujame pėsčiomis, įvairiomis transporto priemonėmis. Viena iš pavojingiausių vietų yra geležinkelis. Birželio 3-oji Tarptautinė saugaus eismo elgesio pervažose diena. Mokiniai stebėjo mokomuosius filmukus „Pelytė Smailytė ir gelbėtojai“, „Saugus elgesys vandenyje“, pavojus geležinkelyje, Napo filmus, klausėsi dainelės 112.

Į renginį atvyko Kazlų Rūdos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus specialistės Akvilė Krunglevičienė ir Viktorija Siaurusevičiūtė. Policijos specialistės demonstravo mokiniams Žmogaus saugos mokomuosius filmukus apie saugų elgesį kelyje ir gatvėje, reikalavimus dviračių vairuotojams, kaip taisyklingai pereiti gatvę. Jos aiškino, kad tamsiu paros metu arba esant blogam matomumui, žmogus privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais bei prisisegę atšvaitą. Taip pat kalbėjo apie alkoholio ir tabako žalą jaunam organizmui. Mokiniai džiaugėsi padovanotais atšvaitais ir lankstinukais „Būk matomas kelyje“. Policijos specialistės pagyrė, kad mokykloje organizuojama Žmogaus saugos diena.

Mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę aplankyti Kazlų Rūdos savivaldybės priešgaisrinę tarnybą. Priešgaisrinės tarnybos specialistai papasakojo apie gaisrų priežastis ir pasekmes, supažindino su gaisrų gesinimo ir gelbėjimo įranga bei ugniagesio kostiumais. Na, o mokiniams didžiulį įspūdį paliko vandens gesintuvai bei vandens purslų malonumai.

Sugrįžę į mokyklą, mokiniai įveikė kliūčių ruožą, skirtą ekstremaliose situacijose.

Žinių, patarimų mokiniai gavo tikrai daug. Belieka tikėtis, kad jos padės saugiai praleisti vasaros atostogas, išvengti nelaimingų atsitikimų.

„Aš žinau, kaip būti saugiam ir padėti kitam“. Visų mūsų siekis bendras-gyventi saugioje aplinkoje, atsitikus nelaimei-greitai ir teisingai reaguoti. Na, o kad taip neatsitiktų-saugokime save ir vieni kitus!

 

Linkime saugios vasaros!
Mokytojos Janina ir Vita