Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Žmogaus saugos diena mokykloje „Būkime saugūs visur“ – tai įžanga į saugią vasarą

Nuotrauka

Visame pasaulyje įvyksta daug nelaimių: didžiuliai gaisrai, sausros, potvyniai, žemės drebėjimai, pramoninės avarijos, cheminių medžiagų išsiliejimai ir kt., o kur dar paslaptinga radiacija, ozono sluoksnio nykimas, terorizmo grėsmė... Vadinasi, žmogus gyvena nuolatinių pavojų ir tragiškų įvykių apsuptyje. Norint jų išvengti arba nors kiek sumažinti jų kilimo tikimybę ir padarinius, reikia mokytis-reikia mokytis juos atpažinti, saugotis, nepasiduoti panikai, imtis atitinkamų veiksmų ir veikti. Viso to mokomasi jau nuo mažens.

Lietuvoje yra įvairių ekstremaliųjų situacijų šaltinių, galinčių sukelti žmonių žūtį, pakenkti sveikatai ar turtui. Nors mūsų krašte vykstančių nelaimių palyginti mažai, negalime snūduriuoti ir stumti į pasąmonę, kad nieko neįvyks. Todėl skatiname domėtis žmogaus sauga, keisti požiūrį į tai, kas vyksta aplink mus, rūpintis savo ir kitų saugumu. Rūpintis žmogaus sauga-visų mūsų pareiga.

Mokiniai žiūrėjo mokomuosius filmukus „Cheminiai ir radiaciniai pavojai“, „Gaisriniai pavojai“, „Gamtiniai pavojai“, „Saugus elgesys gatvėje ir kelyje“. Jie pristatė piešinius, plakatus žmogaus saugos tematika.

Linkime visiems saugios vasaros!

Mokytojos
Janina Simanavičienė ir Rita Danilevičienė