Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Išvyka į Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos Kazlų Rūdos poligone atvirų durų dieną

Nuotrauka

Gegužės 28 dieną mokiniai dalyvavo Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokyklos Kazlų Rūdos poligone atvirų durų dienos programoje. Jie stebėjo karinių mokymų programą, technikos, ginkluotės, ryšio priemonių parodą, šaudymo iš pneumatinių ginklų varžybas, kovinės savigynos instruktorių pamokas, karines operacijas. Mokinius domino didžiulės karinės mašinos, ginkluoti kareiviai, daugeliui priminė vaizdus iš kovinių kino filmų. Jie stebėjo ginkluotės ekspozicijas. Vaikai rankose laikė šautuvus ir šaudė į taikinius, pasijuto tikrais kariais. Kareiviška košė bei arbata buvo labai gardi.

Mokiniai susipažino su karininko profesija. Jie sužinojo apie kariškius bei jų kasdienybę. Juk ne kiekvienas gali atsisakyti komforto bei atsiduoti gamtos namams, ne kiekvienas iki galo išsprendžia dilemą “sunku, bet reikia”. Žmogus renkantis šią profesiją turi pasižymėti drausmingumu, vieningumu. Šią garbingą ir atsakingą pareigą gali atlikti tik turintys tvirtus įsitikinimus, dorovingi ir kultūringi, išsilavinę, tinkamai fiziškai ir psichologiškai parengti, gebantys valdyti šiuolaikinius ginklus žmonės. Tai lemia žmogaus moralinės bei dvasinės savybės: valia, dvasios stiprybė, atkaklumas ir drausmė. Geram karininkui būdingas patriotiškumas, pilietiškumas, jis myli Tėvynę ir tą jausmą gali įskiepyti kitiems. Karininkas turi turėti pašaukimą karo tarnybai, mėgti ją.

Mokiniai įsitikino, kad kario profesija tikrai ne visiems.

Mokytojos:
Janina Simanavičienė,
Rita Danilevičienė