Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Sveikatos popietė

Nuotrauka

Žinant ir suprantant vaikų sveikatos saugojimo ir stiprinimo reikšmę, tėvelių, pedagogų ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistų pareiga – suteikti moksleiviams žinių apie sveiką gyvenimo būdą, padėti suprasti sveiko gyvenimo privalumus bei ugdyti sveikos gyvensenos įgūdžius. Todėl mūsų mokyklai tapus sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo nare, mokinių sveikatai skiriamas ypatingas dėmesys. Siekiant įgyvendinti mokinių fizinio aktyvumo ir sveikos gyvensenos skatinimo programos tikslus, mokykloje nuolat vyksta sveikatinimo veiklai skirti renginiai.

Š.m. gruodžio 12 dieną mūsų mokykloje vyko sveikatos popietė „Sveikata - brangus mūsų turtas“. Renginio organizatorės – mokyklos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Ingrida Kolkatova ir psichologė Tatjana Volkovienė, siekė pažinti ir pagilinti mokinių žinias apie sveiką gyvenseną, skatinti norą branginti savo ir kitų sveikatą. Ruošiantis renginiui buvo surengtas mokinių piešinių konkursas.

Į renginį komandos susirinko paruošusios nuotaikingus prisistatymus, sugalvoję ir pateikę originalius komandų pavadinimus. Komandoms reikėjo atlikti šias užduotis: atsakyti į viktorinos klausimus, kurios atlikimas pareikalavo kūrybiškumo bei teorinių žinių, reikėjo nupiešti ir pristatyti sveiko žmogaus paveikslą, surašyti kas jam padeda būti sveikam. Praktinės užduoties „Mokėk suteikti pirmą pagalbą“ atlikimas parodė, kad teorines žinias taikant praktikoje dažnai nepavyksta visko puikiai atlikti, nes koją pakiša jaudulys, aplinkinių stebėjimas.

Renginio pabaigoje komandos bei gražiausių piešinių autoriai, buvo apdovanoti diplomais ir prizais. Tokio pobūdžio renginiais tęsiama graži misija – ugdyti sveikos gyvensenos kultūrą bei tradicijas mokyklos bendruomenėje.

Parengė:
T. Volkovienė
I. Kolkatova