Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

„Sveikatiados-mankštiada“

Nuotrauka

Nori būt sveikas ir gražus-mankštinkis pats ir kviesk draugus.

Dažnai girdime raginimų mankštintis, sportuoti, judėti, tačiau vaikai ne visada žino ir supranta mankštų naudą. Ką duoda mankštos? Vieniems kasdienės mankštos padeda ugdyti valią, kiti taip bando palaikyti gerą sportinę formą bei būti energingais. Dar kitiems mankštos ir sportavimas yra puikus laisvalaikio praleidimo būdas, kuomet galima pasibūti su draugais ir dar pajudėti. O ką dar gali suteikti mankštos moksleiviams? Būtent atsakymo į šį klausimą ieškojo mūsų mokyklos mokiniai padedami mokytojų bei specialistų.

 

Kiekvieną naują dieną, mūsų mokyklos mokiniai, pradeda nuotaikinga mankšta. Tačiau, kaip ir bet kuri dažnai besikartojanti veikla, taip ir šis be galo smagus ir svarbus užsiėmimas jau tapo rutina. Todėl paraginti šios puikios akcijos organizatorių, nusprendėme ir mūsų mokykloje surengti mankštinimosi savaitę, kuri prasidėjo nuo smagios mankštos su profesionaliu treneriu Giedrium Gorianovu. Treneris, vaikams ir visiems norintiems mokyklos bendruomenės nariams, parodė ir paaiškino kaip taisyklingai atlikti paprastus, tačiau labai naudingus mankštos pratimus. Mankštos dalyviai noriai vykdė šio charizmatiško trenerio nurodymus, aktyviai klausinėjo, domėjosi trenerio veikla bei pritarė jo nuomonei, kad tik fiziškai aktyvus žmogus gali būti sveikas, o vienas paprasčiausių žingsnių, ką gali ir privalo daryti kiekvienas – tai mankšta. Atsisveikindami mankštos dalyviai linkėjo treneriui sveikatos, dėkojo už smagią mankštą ir prašė atvykti dažniau į svečius.

Kita labai svarbi veikla vyko klasių valandėlių bei pamokų metu. Pedagogai kartu su mokiniais diskusijų – pokalbių, metu, siekė išsiaiškinti bei apmąstyti visus galimus mankštinimosi privalumus. Aptarus visus malonumus, išrinko svarbiausiuosius, surašė juos ant didelio popieriaus lapo bei pasikabino savo klasėse. Plakatas neleis mokiniams užmiršti, kodėl mankštintis verta. Visi užsukę į renginyje dalyvavusias klases pamatys „Mankštiados“ plakatus bei žinos, kad ši klasė – tikri sveikuoliai.

Parengė: Tatjana Volkovienė, Ingrida Kolkatova.