Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Mokomoji – pažintinė ekskursija „Lietuvos augalija ir gyvūnija“

Nuotrauka

Sausio 7 dieną, mūsų mokyklos mokiniai, kartu su geografijos mokytojomis Daiva Dabriliene ir Janina Simanavičiene, aplankė Kazlų Rūdos miško muziejų.

Mokiniai susipažino su muziejaus eksponatais, Kazlų Rūdos mokomosios miškų urėdijos veikla bei istorija, gamtos turtais, fauna ir flora, įmonės kultūriniu gyvenimu, miškininkais veteranais ir kt.

Stebėjo žvėrių ir paukščių nuotraukas, kanopinių žvėrių ragus, iltis, kitus medžioklės trofėjus. Pažino girių galiūną – stumbrą, lūšį, elnią, vilką, stirniną, lapę, bebrų šeimyną ir daugelį kitų miškuose gyvenančių žvėrių ir paukščių. Gilino savo žinias apie Lietuvos miškuose gyvenančius žvėris ir paukščius.

Nepastebėjome, kaip prabėgo laikas. Jį praleidome prasmingai, praturtėjome žiniomis.

Mokiniai sakė, kad Kazlų Rūda turtinga miškais, paukščiais ir žvėrimis.

Išvyka, ekskursija – tai viena iš mokymo organizacinių formų ir pati vaizdingiausia mokymo priemonė. Suteikia mokiniams specifinių mokėjimų bei įgūdžių, ugdo pastabumą, skatina domėtis supančia aplinka, suaktyvina visus mąstymo procesus.