Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Lietuvos specialiojo olimpinio judėjimo rudens krosas Kazlų Rūdoje

Nuotrauka

Kazlų Rūdos specialioji mokykla dalyvauja Lietuvos specialiosios olimpiados sąjūdyje, kuris vienija intelekto sutrikimą turinčius asmenis. Specialiosios olimpiados sąjūdis yra pagrįstas tikėjimu, kad paskatinti sutrikusio intelekto žmonės gali mokytis, džiaugtis ir gauti naudos individualiame ir komandiniame sporte. Įgūdžiai, drąsa, dalyvavimas ir džiaugsmas – vienija universalias vertybes, kurios peržengia visas geografines, nacionalines, politines, amžiaus, rasės ir religijos ribas. Specialiosios olimpiados tikslas yra sutelkti sutrikusio intelekto asmenis į didelę bendruomenę, kurioje yra sudarytos sąlygos būti pripažintiems ir tapti naudingais, gerinti dalyvių savivertę.

Šių tikslų skatinami Kazlų Rūdos sporto centras ir Kazlų Rūdos specialioji mokykla organizavo rudens kroso varžybas specialiosios olimpiados dalyviams. Į respublikines LSOK rudens kroso varžybas atvyko komandos iš Kalvarijos, Panevėžio, Kauno, Utenos, Šeduvos ir Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos. Dar varžybų pradžioje dalyviams buvo priminta, kad specialusis olimpinis judėjimas visų pirma – šventė. Tai galimybė būti kartu, draugauti ir rungtis. Prisiminėm ir šūkį: LEISKITE MAN LAIMĖTI, BET JEI MAN NEPAVYKS, PASKATINKITE MANE SIEKTI PERGALĖS.

Dalyviai rungėsi keturiose amžiaus grupėse. Čempionais savo amžiaus grupėse tapo:
Tomas Antanavičius (Kauno Vilijampolės socialinės globos namai),
Simona Geležiūnaitė (Kauno Vilijampolės socialinės globos namai),
Aurimas Jasiulionis (Utenos specialiojo ugdymo ir užimtumo centras),
Rūta Tuskenytė (Utenos specialiojo ugdymo ir užimtumo centras),
Donatas Norvilas (Šeduvos gimnazija specialiojo ugdymo skyrius),
Rimvydas Kriauzlys (Kazlų Rūdos specialioji mokykla),
Daiva Seveliavaitė (Šeduvos gimnazija specialiojo ugdymo skyrius),
Iveta Kalinauskaitė (Kazlų Rūdos specialioji mokykla).

Sportininkus medaliais apdovanojo Specialiojo olimpinio komiteto prezidentas Z. Miciūnas. Po apdovanojimų kalbėjo sporto varžybų globėja Kazlų Rūdos mero pavaduotoja Romutė Vinikienė. Ji pasveikino varžybų dalyvius, apdovanojo saldžiaisiais prizais ir nudžiugino sportininkus žinia, jog UAB „Šamoto centras“ direktorius Algimantas Bučinskas dovanoja pramogą Kazlų Rūdos virvių parke. Dauguma dalyvių virvių parke lankėsi pirmą kartą. Sportininkai, treneriai dėkoja varžybų rėmėjams, globėjams Kazlų Rūdos mero pavaduotojai Romutei Vinikienei, UAB „Šamoto centras“ direktoriui Algimantui Bučinskui.

Mokyklos logotipas

Atgimimo g. 8A, Kazlų Rūda,
LT–69443, Kazlų Rūdos sav.
Telefonas, faksas: (8 343) 95181.
Įmonės kodas: 190984913.
El. paštas: