Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Advento vakaras

Nuotrauka

Magiškąją gruodžio 13 d. popietę Kazlų Rūdos specialiosios mokyklos salėje vyko adventinė vakaronė „Šv. Kalėdų belaukiant“. Prieš didžiąsias metines šventes, mokyklos bendruomenė, palikusi rūpesčius ir nebaigtus darbus, susirinko ramiai pabūti drauge ir pajusti Advento ramybę, džiugią laukimo nuotaiką. Kartu su mumis buvo ir Kazlų Rūdos parapijos klebonas Renaldas Janušauskas.

Klebonas trumpai priminė kas tai yra Adventas, jo tradicijos, prasmė. Dėkojo už pakvietimą į šį jaukų pavakarojimą. Pasidžiaugė, kad tai buvo prasmingas pasibuvimas, išgyvenant laukimo džiaugsmą visiems kartu. Visiems palinkėjo džiugaus laukimo rimtyje, bei per Adventą papuošti ne tik eglutes, bet ir savo širdeles...

Neišdildomą įspūdį mūsų mokyklos mokiniams paliko nuolatinių svečių iš Kazio Griniaus gimnazijos – mišraus ansamblio pasirodymas. Jų atliekami kūriniai priminė, kad visų mūsų, didelių ir mažų, svajonės pildosi. Svarbiausia tik labai norėti, tikėti, niekada neprarasti vilties...

Skambant advento muzikai ir maži, ir dideli susikaupę klausėsi Advento pasakos, dainavo dainas, vaidino spektaklį „Pirštinė“, linkėjo vieni kitiems ramaus švenčių laukimo.

Šis vakaras leido vaikams, pajusti tikrąją Adventinio laikotarpio prasmę.

Ramumu dvelkianti aplinka, tylus žvakių virpėjimas, vaikų spindinčios akys, auklėtojų šypsenos, išriedėjusios ašaros, paliko neišdildomą, įspūdžių kupiną vakarą. Privertė susimąstyti apie susikaupimo laikotarpį ir labiau pajusti Šv. Kalėdų dvasią.

Parengė mokytoja Audronė Pranskevičienė.