Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Svečiuojamės Lietuvos sostinėje - Vilniuje

Nuotrauka

Laikas bėga greit... Atrodo taip neseniai 3 grupės vyriausieji auklėtiniai mosuodami grėbliais galinėjosi su rudeniniais lapais mokyklos kieme ir bambėjo, kad darbui nematyti nei pradžios, nei pabaigos, o žiūrėk – jau už lango ir balta pūga žarsto sniegą. Ir tų rudeninių lapų su žiburiu nė vieno nesurastum. Beliko tik auklėtojos pažadas, kad už gerai atliktus darbus rudeninėje talkoje vaikams bus suorganizuota įdomi ekskursija į Vilnių.

Sako pažadėta – suderėta. Ankstyvą sausio 24 dienos rytą 3 grupės auklėtiniai su savo auklėtoja Inga Almonaitiene išvažiavo į sostinę Vilnių. Pirma apsilankėme Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO Antikvarinių automobilių ir techninių sporto šakų šlovės muziejuje. Muziejaus įkūrimo iniciatorius – tituluočiausias šalies automobilių sportininkas Stasys Brundza. Mus maloniai pasitiko muziejaus administratorius, kuris įvedė į dvi dideles automobilių prigrūstas sales. Vienoje jų yra visa Cadillac’ų jūra. Be kadilakų išvydome dar dešimtis sportui paruoštų automobilių. Pamatyti tikrai yra ką. 1-oje salėje yra demonstruojama „Cadillac“ markės automobilių kolekcija. Tai unikali kolekcija – vienintelė Lietuvoje ir didžiausia Europoje. Seniausias šios ekspozicijos „Cadillac“-as pagamintas 1904 metais, jauniausias – 1987-aisiais. Kolekcijos šeimininkui S. Brundzai gražiausias tarp šių antikvarinių automobilių – 1953 metais išleistas „Cadillac 62 Coupe de Ville“. Mes pamatėme ir sovietinių laikų rusiškų automobilių kolekciją. Šioje kolekcijoje sukaupta ir nemažai aukščiausio valstybinio lygio vadovams priklausiusių automobilių. 2-oje salėje yra eksponuojama per 30 sovietinių Pobedų, Zaporožiečių, Moskvičių ir tais laikais labai aristokratiškomis laikytų Volgų. Visi šie eksponatai yra dalyvavę sportinėse varžybose. Seniausias muziejaus eksponatas tai 1955 metų automobilis Moskvič. Muziejuje eksponuojami ne tik sportinėse lenktynėse dalyvavę automobiliai, bet ir motociklai, sportiniai prizai, garsiausių Lietuvos lenktynininkų biografijos. Iš viso muziejuje eksponuojama per 100 antikvarinių automobilių – tai tik ketvirtis S. Brunzos automobilių kolekcijos.

Pasigrožėję automobiliais ir užtektinai prisipaveikslavę, pasiekėme kitą mūsų ekskursijos po Vilnių tikslą – Vilniaus televizijos bokštą su restoranu “Paukščių takas”. Iš pradžių mūsų grupė išklausė ekskursijos garso gido įrašo apie šį unikalų sostinės statinį. Mes sužinojome, kad Vilniaus TV bokštas yra vienas iš aukščiausių Rytų Europos statinių. Aukštis – 326,5 m. Jame įrengta Sausio 13-osios muziejinė ekspozicija, yra dvi konferencijų ir pobūvių salės, restoranas “Paukščių takas”. „Paukščių takas“ – ypatingas restoranas, nes kartu jis yra ir vienintelė Lietuvoje tokiame aukštyje įrengta apžvalgos aikštelė.

Žiedinės formos restorano grindys apsisuka 360 laipsnių per 55 minutes. Esant geram orui, Vilnius ir jo apylinkės matomos 50 km spinduliu. Šiame restorane mes galėjome pavalgyti savo atsivežtų užkandžių ir TV bokšto administratorė mūsų grupę pavaišino ledais.

Pasistiprinę ir pasigrožėję Lietuvos sostine iš paukščių skrydžio, išvažiavome į Vilniaus centrą. Vaikščiojome po Katedros aikštę, grožėjomės žiemišku sostinės vaizdu ir unikalia Vilniaus architektūra – nuo pastatų baroko stiliaus iki šiuolaikinių dangoraižių. Vakarop patraukėme į “Čili” piceriją pasivaišinti pica.

Namo sugrįžome vėlų vakarą, nors ir pavargę, bet labai jau laimingi ir patenkinti bei pilni neišdildomų įspūdžių iš šios ekskursijos.

3 grupės auklėtoja Inga Almonaitienė

3 grupės auklėtinis ir 10 klasės mokinys Mantas Rugienius apie ekskursiją: “Buvau Vilniuje. Man labai patiko. Mes matėme daug įvairiausių dalykų. Buvome mašinų parodoje ir matėme įvairias mašinas. Po to buvome Vilniaus televizijos bokšte, valgėme ledus. Mes buvome čili picerijoje valgėme picą. Paskui mes važiavome i maksimą ir mes ten vaikščiojom po maksimą. Man labia viskas patiko.”

3 grupės auklėtinis ir 10 klasės mokinys Heraldas Leščiauskas apie ekskursiją: “VAKAR BUVAU VILNIUJE. MAN LABAI PATIKO. BUVAU MAŠINŲ PARODOJ IR POTO BUVAU TELEVIZIJOS BOKSTE. TOLIAU BUVAU VILNIAUS CENTRE IR POTO BUVAU PICERIJOJ IR MAKSEJ.

ŠI ESKURSIJA MAN LABAI BUVO I NAUDA. IR LABAI BUVO SMAGU IR BUVO LABAI GERA SU GRUPE ISVAZUOTI I VILNIU. EKSKURSIJOS NIEKADOS NEPAMIRŠIU.“

ČIA MES SU MANTU RUGIENIUMI PRIE MŪSŲ SVAJONIŲ AUTO☺))))