Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Seminaras Kazlų Rūdoje „Specialiųjų poreikių mokinių fizinio aktyvumo ugdymas bendradarbiaujant su Lietuvos Specialiuoju Olimpiniu Komitetu (LSOK)“

Nuotrauka

Vasario mėnesį Kazlų Rūdos specialiojoje mokykloje vyko seminaras, kuris buvo skirtas kūno kultūros mokytojams, specialiesiems pedagogams, kurio tema „Specialiųjų poreikių mokinių fizinio aktyvumo ugdymas bendradarbiaujant su Lietuvos Specialiuoju Olimpiniu Komitetu (LSOK)“. Pranešėjų tikslas - supažindinti su LSOK veikla ir ją populiarinti. Pirmoji pranešėja vyresnioji specialioji kūno kultūros mokytoja Daiva Dabrilienė kalbėjo apskritai apie fizinio aktyvumo ugdymą ir apie Lietuvos Specialiąją Olimpiadą: filosofiją, principus, kokius žmones vienija, kaip šis Olimpinis Judėjimas buvo sukurtas, kokios sporto šakos yra kultivuojamos. Pranešėja paminėjo kokių pasiekimų šiame judėjime yra pasiekusi Kazlų Rūdos specialioji mokykla.

Antroji pranešėja Gelgaudiškio specialiosios mokyklos vyresnioji specialioji mokytoja Sidona Mikštienė pristatė sportinės veiklos formas Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje: pamoka, neformalus ugdymas, mokyklos sportiniai renginiai, bendri projektai su kitomis mokyklomis, regiono renginiai, dalyvavimas LSOK renginiuose, dalyvavimas tarptautinėse varžybose, kolektyvo sportinė veikla. Visus nustebino kokios puikios galimybės sudarytos vaikams sportuoti šioje mokykloje. Be tradicinių sporto šakų, mokiniai pavasarį, vasarą važinėja riedučiais, dviračiais, žaidžia žolės riedulį, žiemą čiužinėja pačiūžomis, slidinėja, žaidžia ledo rutulį. Aktyviai dalyvauja LSOK veikloje, aukštesnių rezultatų pasiekė futbole. Kelios akimirkos iš Gelgaudiškio specialiosios mokyklos sportinių renginių nuotraukose.
Skaityti daugiau: Kūno kultūra Gelgaudiškio specialiojoje mokykloje

Šeduvos gimnazijos specialiojo ugdymo skyriaus kūno kultūros mokytojas metodininkas Arūnas Bagdonas savo pranešime pateikė informaciją apie LSOK tarptautines varžybas. Pasidalijo įspūdžiais apie ką tik įvykusias žiemos žaidynes Pietų Korėjoje, apie atletų pasiekimus. Laukiama šio pranešėjo tema, nauja sporto šaka Lietuvoje – sniegbridžiai. Mokytojas supažindino su inventoriumi, sniegbridžių treniravimo metodika, taktika. Nuotaikingas pranešėjas visus pralinksmino įvairiomis istorijomis iš savo praktikos. Po pertraukėlės visi norintys sniegbridžius išbandė lauke... Juokas ir gera nuotaika, bendravimas, šiluma ir sniegbridžiai, asmeniškai man, įsimins ilgam. Tikiuosi LSOK virusu užsikrės ir kitos įstaigos dalyvavusios šiame seminare, džiaugiuosi kolegų nuostaba iš kitų bendrojo lavinimo mokyklų, kiek daug dėmesio skiriama sportiniai veiklai specialiosiose mokyklose.

Nuoširdžiai dėkoju, kolegoms Arūnui ir Sidonai, už nuotaikingus, informatyvius, praktika pagrįstus pranešimus.

Parengė kūno kultūros vyresnioji specialioji mokytoja Daiva Dabrilienė