Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Pasaulinės smurto prieš vaikus dienos minėjimas

Nuotrauka

Lapkričio 19-ąją, daugelyje pasaulio šalių, tarp jų ir Lietuvoje, minima Pasaulinė smurto prieš vaikus diena. Įvairių renginių metu, stengiamasi atkreipti dėmesį į tai, kad smurto propagavimas ne tik gniuždo vaikus, bet ir moko agresyvaus elgesio. Šiai dienai paminėti, Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos Vaikų teisių apsaugos skyrius kartu su Kazlų Rūdos savivaldybės dorinio ugdymo mokytojų metodikos būreliu ir Kazlų Rūdos savivaldybės mokyklų socialiniais pedagogais 2012 m. lapkričio mėn. 21 d. surengė konferenciją „Ko šiandien reikia vaikui - 2012 m.“.

Besirengiant konferencijai, Kazlų Rūdos specialiojoje mokykloje buvo organizuojama socialinė akcija: „Ko šiandien reikia vaikui?“. Jos tikslas - atkreipti mokyklos bendruomenės dėmesį į vaikų poreikius, norus, svajones. Ugdyti geresnius vaikų tarpusavio santykius, šilumą, meilę, gerumą, supratingumą, atjautą vieni kitiems. Mokyklos mokiniai, padedami savo auklėtojų bei mokytojų, aktyviai įsitraukė į veiklą: piešė piešinius, diskutavo, dalinosi mintimis apie savo svajones bei visa kas jiems yra svarbu. Lapkričio 13 dieną, mokykloje buvo surengta piešinių paroda ir atrinkti geriausi mokinių darbai.

Mokyklos mokiniai, vadovaujami muzikos mokytojos Audronės Pranckevičienės, pasveikino konferencijos dalyvius nuotaikinga daina.

Konferencijos dalyviai konstatavo, kad smurto atvejų prieš vaikus nemažėja, visuomenė vis dar vangiai reaguoja į smurto apraiškas artimiausioje aplinkoje. Pabrėžta, jog smurto prieš vaikus atvejų nutylėti negalima ir būtina imtis visų įmanomų priemonių, kad vaikas visuomet jaustųsi saugus, orus ir gerbiamas. Bendruomenė skatinama aktyviau įsitraukti į šios problemos sprendimą: tėvai ir visuomenė turi pareigą domėtis vaikais, jų problemomis, suprasti vaiko jausmus, bendrauti su vaiku nenaudojant prievartos, rodyti jiems tinkamą pavyzdį.

Sveikiname piešinių konkurso nugalėtojus, 3 grupės mokinius bei jų auklėtoją Ingą Almonaitienę!