Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Nuoširdžiai sveikiname!

Nuotrauka

Nuolat ieškanti, tobulėjanti...

Troškimas mokyti ir gebėjimas mokyti nėra vienas ir tas pats, juk žmogus mokosi tik tada, kai jį moko, todėl būti geru mokytoju reikia išmokti. Akivaizdu, kad akimirksniu niekas netampa pajėgiu ir kūrybingu mokytoju. Mokytojo profesija viena iš tų, kur nevalia sustoti, nes mokytojo darbo objektas yra augantis ir kas akimirka besikeičiantis žmogus, todėl mokytojas turi spėti keistis kartu, kad sugebėtų įvertinti jo būsenas, lūkesčius, troškimus, perteikti žinias, formuoti įgūdžius ir sugebėjimus. Ugdantis augantį žmogų, pats mokytojas turi būti asmenybė.

Mokykla gali didžiuotis savo gretose turėdama tokią asmenybę, nuo 1993 m. mokykloje dirbančią, pradinių ir lavinamųjų klasių mokytoją, specialiąją pedagogę, Janina Simanavičienę.

Pedagogo karjerą mokytoja pradėjo 1991 metais, baigdama Marijampolės pedagoginę muzikos mokyklą, ikimokyklinio auklėjimo specialybę, 2002 m. baigė Šiaulių universitetą ir jai suteiktas edukologijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir specialiojo pedagogo profesinė kvalifikacija, 2003 m., mokytojai suteikta vyresniojo specialiojo pedagogo kvalifikacija, o 2012 m. specialiojo pedagogo metodininko.

Šiuo metu, mokytoja dėsto lietuvių kalbą, matematiką, geografiją, ekonomiką. Nuo 2002 metų yra mokyklos tarybos pirmininkė, dalyvauja mokyklos darbo grupėse, ji yra atsakinga už veiklos kokybės (vidaus audito) atlikimą mokykloje, vaiko gerovės komisijos narė – specialusis pedagogas, mokytojų atestacijos komisijos narė. Mokytoja aktyviai dalyvauja mokyklos ir bendruomenės socialiniame bei kultūrinime gyvenime, organizuoja ekskursijas bendruomenės nariams ir ugdytiniams.

Janina Simanavičienė yra apdovanota padėkomis: už nuoširdų ir geranorišką darbą mūsų mokykloje; už gerumą, ir entuziazmą, sugebėjimą skleisti grožį, suteikti daugybę džiaugsmingų, laimės kupinų akimirkų mūsų mokyklos vaikams; už edukacinių aplinkų kūrimą mokykloje; už dalyvavimą tarptautiniame projekte „Saugesnis internetas“; už mokinių paruošimą respublikiniam specialiųjų poreikių mokinių meninės saviraiškos konkursui „Tau gegužio žiedą dovanoju“; už nuoširdų darbą su mokiniais, aktyvią pedagoginę veiklą.

Mokytoja išsiskiria savo dalykine kompetencija, gabumais, iniciatyvumu, žiniomis. Geba puikiai organizuoti bei analizuoti ugdymo, mokymo ir mokymosi procesą, pedagogines situacijas, diegianti šiuolaikinės didaktikos principus ir metodus, nuolat atnaujinanti savo žinias, rengianti ugdymo projektus, aktyviai dalyvaujanti metodinėje veikloje, skleidžianti savo gerąją pedagoginio darbo patirtį institucijoje ir regione. Mokinių, kolegų ir vadovų vertinama už toleranciją, kolegialumą, kompetenciją, sumanumą, mokėjimą bendrauti, atjausti.

Visas mokyklos kolektyvas nuoširdžiai sveikina mokytoją Janiną Simanavičienę, 2012 metų gruodžio 20 d. įgijus aukštesnę, specialiojo pedagogo metodininko kvalifikacinę kategoriją!

Bei taria šiuos žodžius:

„Tebūna kasdienybė panaši į duoną, soti ir pilnavertė su kvapnia pluta. Dosniai dalink žinių aruodą, kurį pasės tavo globojama karta. O kai, pavargęs nuo nedėkingumo, norėsi viską mesti, prisimink žodžius: dėl tikslo daug turi iškęst sunkumų, o tavo tikslas - AUGANTIS ŽMOGUS“.

Parengė: Tatjana Volkovienė, Ingrida Kolkatova