Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Išvyka į Kryžių kalną, Šiaulių miesto istorinį „Rūtos“ saldainių fabriko šokolado muziejų, Šiluvos Šv. Mergelės Marijos gimimo baziliką, koplyčią

Nuotrauka

Mokyklos bendruomenės nariai, mokinių rudens ir Šv. Velykų atostogų metu, aplankė Kryžių kalną. 1999 metais gegužės mėn. Kryžių kalne mokyklos darbuotojai ir mokiniai pastatė ir savo kryžių. Idėja – buvusios tikybos mokytojos Janinos Bučinskienės. Kryžių padarė buvęs mokyklos kūrikas Virginijus Bieliauskas.

Šiaulių miesto istoriniame „Rūtos“ saldainių fabriko šokolado muziejaus edukacinėje programoje „Saldžioji laboratorija“ susipažino su šokolado istorija. Sužinojo, kad šokoladą gamino majai ir actekai, kaip šokoladas ir jo vartojimo tradicijos keitėsi bėgant amžiams. Išgirdo apie pirmuosius Lietuvos šokolado fabrikus ir apie ilgiausiai šalyje veikiantį saldainių fabriką „Rūta“. Muziejaus ekspozijoje pamatė kakavmedžius, iš kurių gaunamos kakavos pupelės ir kitus eksponatus.

Atrado šokoladinių saldainių gamybos subtilybes, išbandė savo jėgas gaminant šokoladinius skanėstus ir juos ragavo. Pažino gerą šokoladą, skanavo „Rūtos“ saldainių įvairovės ir išgirdo daug įdomybių apie šokoladą ir saldainius.

„Rūtos“ saldainių parduotuvėje išsirinko ir nusipirko išskirtinių saldainių ir suvenyrų.

Aplankė Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Gimimo baziliką ir koplyčią. Pamatė didžiajame bažnyčios altoriuje Marijos paveikslą, garsėjantį stebuklais, koplyčioje – ant akmens įrengtą altorių, virš jo pastatytą marmurinę Švč. Mergelės Marijos statulą.

Mokyklos bendruomenės nariams ekskursija labai patiko, jie patyrė daug džiugių, gerų emocijų, praplėtė akiratį.

Mokyklos tarybos pirmininkė,
Specialioji pedagogė metodininkė
Janina Simanavičienė