Kazlų Rūdos
„Saulės“ mokykla

Biudžetinė įstaiga,
Atgimimo g. 8A, LT-69443 Kazlų Rūda, Kazlų Rūdos sav. Tel./faks. (8 343) 95181, el. p. Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas 190984913.

Gaisrinė sauga – visų mūsų rūpestis

Nuotrauka

Mokiniai lankėsi Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Mokomojoje priešgaisrinėje parodėlėje.

Apsilankymo metu mokiniai sužinojo daug informacijos apie ugniagesių gelbėtojų darbą. Susipažino su gaisrų gesinimo priemonėmis bei specialia gaisrų gesinimo ir gelbėjimo darbų technika, gelbėtojo apranga.

Apžiūrėjo iš gaisraviečių surinktus daiktus, tapusius gaisro priežastimi arba pasekme.

Pamatė ugniagesių gelbėtojų darbo ir laisvalaikio patalpas.

Apžiūrėjo ugniagesių nusileidimo vamzdį, gaisrinius automobilius, nuolatos pasiruošusius skubėti į gaisrą.

Vaikai turėjo galimybę susipažinti su pavojinga, drąsos reikalaujančia ir labai kilnia ugniagesio gelbėtojo profesija. Sužinojo, kokius atlieka įvairius gelbėjimo darbus – gesina gaisrus ir gelbsti žmones, išlaisvina iš sudaužytų automobilių autoavarijų metu nukentėjusius asmenis, padeda gyventojams nelaimėse buityje, vyksta ieškoti nuskendusių žmonių, gelbėja skęstančiuosius. Ugniagesys gelbėtojas – svarbi profesija.

Geranoriškai ir nuoširdžiai buvo atsakyta į visus vaikų dominančius klausimus. Gavo praktiškų patarimų, kaip save ir kitus apsaugoti nuo ugnies, kaip tinkamai naudotis elektros prietaisais, kaip gesinti užsidegusį televizorių. Sužinojo saugaus elgesio buityje taisykles, gaisrų priežastis ir jų pasekmes.

Elektra ir vanduo pikti priešai! Gaisro lengviau išvengti, negu jį užgesinti!

Geografijos mokytojos
Daiva Dabrilienė,
Janina Simanavičienė